Valitse sivu

STVY:n Tytti Suojanen -palkinto alalla ansioituneille

Tytti Suojanen -palkintologo

Suomen teknisen viestinnän yhdistys kunnioittaa Tytti Suojanen -palkinnolla teknistä viestintää Suomessa edistäneitä henkilöitä tai organisaatioita. Palkinnonsaajalle myönnetään diplomi ja pienimuotoinen stipendi teknisen viestinnän hyväksi tehdystä työstä. Palkinto on nimetty suomalaisen teknisen viestinnän edelläkävijän Tytti Suojasen mukaan.

Kutsummekin nyt kaikkia jäseniämme ehdottamaan palkinnonsaajaa! Kuka sinun mielestäsi ansaitsee tulla palkituksi alan edistämisestä? Lähetä ehdotuksesi lyhyine perusteluineen osoitteeseen info@stvy.fi viimeistään perjantaina 21.5.2021. Ensimmäisen ansioitujan valitsee STVY:n hallituksesta koostuva asiantuntijaraati. Kaikkien aikojen ensimmäinen Tytti Suojanen -palkinto jaetaan STVY:n online-kevätkokouksessa torstaina 3.6.2021. Toivomme tietenkin, että myös palkinnonsaaja itse lausuu palkinnonjakotilaisuudessa sanan taikka kaksi.

Kuka on Tytti Suojanen? Hän on luotsannut suunnittelemaansa teknisen viestinnän erikoistumisopintokokonaisuutta Tampereen yliopistossa vuodesta 1997. Suomessa uudenlaisen, ammatilliseen profiloitumiseen johtavan ja työmarkkinoiden tarpeeseen hyvin vastaavan teknisen viestinnän koulutuskokonaisuuden on vuoteen 2019 mennessä suorittanut noin 350 opiskelijaa. Suojasen väitöskirja vuodelta 2018 on ensimmäinen suomenkielinen teknisen viestinnän alaan kuuluva väitöskirja. Teknisen viestinnän ohella Suojanen on tutkinut kääntämistä ja luonut käyttäjäkeskeisen kääntämisen mallin yhdessä Kaisa Koskisen ja Tiina Tuomisen kanssa.

Tytti Suojanen on saanut sekä arvostetun TCEurope Honours Award -palkinnon (2015) että Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin (2016) tunnustuksena teknisen viestinnän tutkimuksen ja opetuksen parissa tekemästään merkittävästä työstä. Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) opettajien ja tutkijoiden jaosto antoi hänelle vuonna 2020 Tiedon helmi -palkinnon sekä elämäntyöstä että kääntäjänkoulutuksen aktiivisesta uudistamisesta. STVY:n Tytti Suojanen -palkinto jaetaan alallamme ansioituneille tai alaamme edistäneille suomalaisille teknisille viestijöille, ja palkinnolla haluamme tietenkin myös mitä lämpimimmin kiittää Tyttiä kaikesta siitä, mitä hän on teknisen viestinnän hyväksi Suomessa jo vuosikymmeniä tehnyt.